(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Karl Rayxl – oʻzbek folklorshunoslarining ilmiy ishlaridan keng foydalangan va oʻz tadqiqotlarida ularga ingliz va nemis tillarida keng munosabat bildirgan taniqli turkshunoslardan biri ekani, uning oʻzbek folklori tarjimoni va tadqiqotchisi sifatidagi faoliyati, nemis va ingliz tillarida amalga oshirgan tarjimalari, yaratgan ilmiy tadqiqotlarining mazmun- mohiyati, mundarijasi, tuzilishi haqida fikr yuritilgan. Olimning qiyosiy tahlil asosida turkiy xalqlar ogʻzaki ijodi namunalari orasidagi oʻxshashlik va farqlarni yorqin ifodalovchi aniq va qiziqarli maʼlumotlari bayon etilgan. Jahon folklorshunosligida oʻzbek folkloriga qiyosiy yondashuv asoslari hamda usullari Karl Rayxlning ingliz tilidagi tarjima va tadqiqotlari misolida aniqlangan.