(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Buyuk mutafakkir, soʻz mulkining sultoni Alisher Navoiyning tabarruk nomi, kishini hayratga solarli darajadagi ilmiy-adabiy va ijtimoiy-siyosiy faoliyati, jahon badiiy tafakkuri xazinasidan oʻrin olgan bebaho boqiy asarlari ham tarixda, ham bugunda dunyo ahlining eʼtibor va eʼtirofiga sazovor boʻlib kelmoqda. U qoldirgan ulkan adabiy va moddiy meros haqida shu kunga qadar koʻplab manbalar yozilgan va yozilmoqda.