(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Tanqid maydonida xolis baho ila badiiyat namunalarini saralash dushvor. Munaqqid ijodkorning tafakkur olamini his etibgina qolmay, uning falsafiy-estetik qarashlarini uqib olishga intiladi. Bolalar adabiyoti namunalarini sinchiklab oʻrganib, unga xos taraqqiyot tamoyilini belgilash tanqidchi masʼuliyatini orttiradi. Qurdosh Qahramonovning “Adabiy tanqid va oʻzbek bolalar adabiyoti” monografiyasida nazm, nasrga mansub asarlar poetikasidagi muhim jihatlarga ahamiyat beriladi. Xususan, XX asr bolalar poeziyasidagi ikki xususiyat: folklor va mumtoz adabiyotdan ijodiy ilhomlanish, jahon va qardosh xalqlar anʼanasining taʼsiri belgilanadi.