(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Samarqand viloyati Nurota (hozirgi Qoʻshrabod) tumani Pangat qishlogʻida yashovchi Yalgʻash muallim (Qurdosh Qahramonovning otasi, 1928-2002) umr yoʻldoshi Nozbuvi (1933-1997) bilan ezgu niyat qilishib toʻngʻich oʻgʻillari tugʻilganida unga Koʻbay (aka-ukalari koʻp boʻlsin, oʻzimizdan koʻpayaveraylik degan maʼnoda) deya ism qoʻyishdi. Yaratganning inoyati bilan sal oʻtmay, oilada yana beshta oʻgʻil: (Qurdosh , Roʻziboy, Aliboy, Valiboy, Sobirjon) va toʻrt nafar qiz (Mavsum, Ozoda, Zulfiya, Osiyo) tugʻilishdi.