(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ҳозирги замон картографиясини геоахборот тизимларсиз тасаввур қилиш қийин. Кейинги йилларда карталарни яратишнинг “қоғозли” деб аталган одатдаги технологияси билан бир қаторда геоахборот тизимдан (ГАТ) фойдаланган ҳолда карталар яратишнинг компьютерли технологияси шиддат билан ривожланмоқда.