(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Qadim davrlardayoq vujudga kelgan geografik tasavvurlarning negizida sakral tasavvurlar turadi. Tarixiy jarayonlarga noan’anaviy qarash uchun ilmiy muomalaga “sakral” (lot. sacer yoki sakri - muqaddas, tabarruk, ibodat, sig`inish, marosim, ilohiy, sirli) tushunchasi kiritilgan[3].