(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Tabiiy geografik fanlar tizimidagi havzaviy usul eng ko‘p qo‘llanilib kelinayotgan usullardan biri bo‘lib, shu o‘tgan davr ichida bu usul rivojlandi va taraqqiy etdi. Agar biz V.V.Dokuchayevni genetik tuproqshunoslik va landshaftshunoslik fanlarining hamda “Tabiat zonalari haqidagi” ta’limotning asoschisi deb bilsak, u shu bilan birgalikda havzaviy usulning ham asoschisidir.