(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Катта миқдордаги чанг ва қумларни бир жойдан бошқа жойга кўчирадиган кучли (тезлиги 10 м/с дан катта) шамолларни чангли бўрон деб юритилади. Чангли бўрон вақтида ҳаво жуда ифлосланиб кетганидан кўриш масофаси 50-10 м га тушиб қолади.