(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek bolalar adabiyotini o‘rganishda texnologik yondashuv xususida so‘z yuritiladi. Qayd etish lozim ki, o‘zbek bolalar adabiyotining ilmiy xususiyatlari bevosita ularga metodik yondashuv orqali ochib berilib, pedagogik nuqtayi nazardan tahlilga tortiladi. Bolalar adabiyotiga texnologik yondashuvda ularning badiiy sifatlariga, bolalar dunyoqarashi, yosh x ususiyatlari, fikriy omillariga e’tibor bergan holda nazariy tahlil qilish t adqiq jarayonining ajralmas qismi sifatida qayd etiladi.