(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada pragmatikaning markaziy tushunchalaridan biri baho munosabati haqida fikr yuritildi.Pragmatika sintaktik birliklarni nutq vaziyati va kontekst bilan bog‘liqlikda o‘rganadi.Maqolada pragmatikaga, baho munosabatiga doir rus va o‘z bek tilshunoslarining asarlari sanab o‘tildi.Baho munosabatining ifodalanishi Erkin Vohidovning “Oltin devor” asari misolida tekshirildi.Baho munosabati asarda tilning turli sathlarida namoyon bo‘lishi kuzatildi. Subyektning ijobiy va salbiy baho munosabat lari misollar asosida tahlil qilindi.