(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada shoira Zulfiya Mo‘minova ijodiga doir she’rlar tahlilga tortilgan. Unda shoiraning she’rlari misolida milliy ruhning poetik ifodasi atroflicha o‘rganilgan. Shoiraning milliy ruhiyat, milliy qadriyatlar xususida yaratilgan ijod namunalari tah lilga tortilgan va ularda milliy ruhning poetik ifodasi qanday namoyon bo‘lishiga ko‘ra tasniflangan. Maqolani yozishda shoiraning “Ayolga gul bering”, “Itiqlol oltin gulim”, “Beshiklarni asragin dunyo” kabi she’riy kitoblari asos sifatida olindi.