(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Insonlarning ma’naviy kamolotga yetishuvida, jamiyatning rivojida ona tilining o‘rni juda muhimdir. Chunki, til eng asosiy aloqa vositasi sifatida muayyan axborot tashuvchi oddiy belgilar sistemasigina bo‘lib qolmay, balki tinglovchiga ta’sir qiluvchi qudratli vosita hamdir. Shu sababli, tilning ekspressiv ta’sir etuvchi vazifasi tilshunoslik v a adabiyotshunoslikni qiziqtiruvchi muhim ob’yektdir.