(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Badiiy matn ta’sir doirasini kengaytirishda takrorning o‘ziga xos o‘rni bo‘lib, shoir takrordan mohirona foydalanish orqali she’rning yanada ta’sirchan va ohangdor bo‘lishiga erishadi. Ushbu maqolada nutqda turli konnotativ ma’nolar ifodalashga xizmat qiluvchi til birliklari takrori haqida, shu bil an birga, taniqli o‘zbek shoiri Eshqobil Shukur she’rlarida qo‘llangan morfologik takrorlarning matn ta’sir kuchini oshirishdagi ahamiyati xususida so‘z yuritilgan.