(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Us hbu maqola Alisher Navoiy ijodida qo‘llanilgan badiiy san’atlar, ularning turlari va qo‘llanilgan o‘rinlari haqida bo‘lib, shoir qaysi badiiy san’atdan qaysi g‘azalida foydalangan va ularning tahlillari qandayligi ko‘rsatib o‘tilgan. Bundan tashqari g‘aza llaridan namunalar ham keltirilgan. Navoiy umri davomida yozgan o‘zining barcha g‘azallarining deyarli har bir satrida turli xil she’riy san’atlarni qo‘llashga harakat qilgan va shu san’atlarni mahorat bilan ocha olgan. Misol uchun, maqolada Navoiy g‘azal iyotida qo‘llanilgan tarsi san’ati va uning tahlili berilgan. Shuningdek, uning ijodida qo‘llanilgan badiiy san’atning usuli, she’rning mavzui va uslubining qaysi turga mansubligi haqida so‘z yuritilgan. Shu bilan birga, “Xazoyin ul maoniy”da keltirilgan b archa badiiy san’atlar haqida ma’lumot berilgan.