(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada o‘zbek poeziyasining bugungi taraqqiyotiga salmoqli hissa qo‘shib kelayotgan taniqli shoir Ikrom Otamurod lirikasi haqida so‘z boradi. Shoir lirikasi tom ma’nodagi novator ijod mahsuli sifatida ko‘zga tashlanadi. Bu novatorlik adib poeziyasining tashqi belgilarida mavzular ko‘lamida, obrazlar tizimida, vaznidagina emas, balki ichki mohiyatida, g‘oyaviy yo‘nalishida, estetik idealida, hayotni aks ettirish prinsiplarida namoyon bo‘ladi. Muallif Ikrom Otamurod poeziyasi zamiridagi lirik qahramon talqiniga xos xususiyatlarni tahlil etgan.