(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Badiiy zamonlar dialektikasida badiiy kelasi zamon o‘zining nisbatan mavhum, qisman real tarixiy, ko‘proq esa ramziy-falsafiy umumbashorat mundarijasi, shaklan va mazmunan o‘ziga xos xilma-xilligi bilan tarkiban murakkabligicha alohida ajralib turadi. Badiiy kelasi zamonning epik xususiyati, odatda, umumsyujet zamonidan tashqari hodisa bo‘lib, tarixiy romanlar zamonlari poetikasida, asosan, yechim zamoni, aksariyat esa Xotima yoki So‘ngso‘z shakllaridagi muallif zamoni maqomlarida turli uslublaru usullarda ijodiy namoyon bo‘ladi.