(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek xalqining ranglarni idrok etishi, ranglar bo‘yicha bilim va tasavvurlari va uni tilda aks ettirishi masalasi tahlil qilindi. Turli til egalarida ranglar bilan bog‘liq holda yuzaga keladigan assotsiatsiyalar aniqlanib, o‘zaro qiyoslandi; assotsiatsiyalarning milliy-madaniy xususiyatlari ochib berildi. O‘zbek tili egalarida hosil bo‘ladigan ranglar assotsiatsiyasining individual, jamoaviy xarakteri ko‘rsatildi. Bunday assotsiatsiyalarning hosil bo‘lishiga turtki beruvchi ekstralingvistik omillar aniqlandi.