(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada tezaurus yaratishning ahamiyati, tadqiqotlar, va olimlar tomonidan qo’llangan usullar tahlilga tortilgan. Tezaurusning leksik birliklarini yaratishda, shuningdek, o‘zbek tilidagi sinonim, antonim, omonim, va taksonomik munosabatlarning yanada keng jihatlaridan foydalanishning muhim jihatlari ochib berilgan.Bundan tashqari tezaurus yaratishning bir nechta usullari va standartlari o’zbek tili uchun muhimligi qayd etilgan. Standartlarga mos ravishda tezaurus yaratishning leksik birliklarni ifodalashdagi xususiyatlari ko’rsatiladi. So‘nggi qismda o‘zbek tili tezaurusining qanday yaratilishi va undagi ma’lumotlar bazasining axborot qidiruv tizimlari uchun muhim jihatlari bayon etilgan.