(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Hozirgi kunda xorijiy davlatlarda o‘zbek tilini o‘ganishga bo‘lgan qiziqish borgan sayin ortib bormoqda. Janubiy Koreya, AQSH, Germaniya, Chexiya, Yaponiya, Turkiya kabi davlat fuqarolari katta qiziqish bilan o‘zbek tilini o‘rganishayotganlari tajribalarda ko‘rish mumkin. Bu jarayonni yanada rivojlantirish, xalqaro miqiyosida o‘zbek tili nufuzini oshirish va uni o‘rganishga bo‘lgan qiziqishlarni rivojlantirishda, bu jarayonni samarali tashkil etishga bo‘lgan tadqiqotlar ko‘lamini oshirish zarur bo‘ladi.