(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Turkiya Respublikasi Anqara universiteti Til va tarix-jo‘g‘rofiya fakulteti Zamonaviy turkiy tillar va adabiyoti bo‘limi Janubi-sharqiy turk shevalari va adabiyoti kafedrasida o‘zbek tilini o‘qitishning mazmuni va o‘quv mashg‘ulotlarining tashkil etilishi haqida so‘z yuritilgan. Unda kafedrada o‘zbek tilini bakalavr dasturining 1-bosqichida intensiv shaklda o‘qitish bilan baravar bosqichma-bosqich o‘zbek tilining fonetik, leksik, grammatik sathlari bo‘yicha nazariy ma’lumotlarni turk tiliga qiyoslab oddiydan murakkabga tomon tizimli o‘rganish bo‘yicha to‘plangan tajriba va qardosh tillarni qiyoslab o‘qitish masalalari yoritib berilgan.