(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada o‘zbek tilini xorijda o‘qitishning mazmuni, o‘quv mashg‘ulotlarining tashkil etilishi va o‘quv jarayonining metodik ta’minlanishi Anqara va Istanbul universitetlari misolida yoritib berilgan. O‘zbek tilining Turkiya universitetlarida majburiy va tanlov fan sifatida o‘qitilishi, qardosh tillar vakillariga o‘zbek tilini o‘rgatishda o‘ziga xos yondashuvlar taqozo qilinayotganligi haqida so‘z yuritilgan.