(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Uyg’urlar uzoq va chuqur ildizlarga ega bo’lgan tarixi bilan jahon tarixida muhim o’rin egallaydi. Asli turkiy bo’lgan uyg’urlar san’at, adabiyot va ilm fan sohasida sezilar li yutuqlarga erishdilar va ta’sirchan madaniy iz qoldirdilar. Ular buddizm, manixeylik va islom kabi dinlarni ham qabul qilganlar.