(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Tildi nátiyjeli ózlestiriw oqıw hám jazıw kónlikpelerin ǵana emes, bálki awızeki sóylewdi de óz ishine aladı. Gúrriń tildi úyreniwde kúshli qural retinde tán alınǵan, biraq onıń oqıw sabaqlarına integraciyalasıwı ele de tolıq úyrenilmegen. Bul maqala oqıw sabaqlarında gúrrińler arqalı sóylew mádeniyatın rawajlandırıwdıń áhmiyetin jarıtadı. Tájriybe, izertlewler hám pedagogikalıq túsiniklerge tayanǵan halda, bul maqala oqıw sabaqlarında gúrriń metodı arqalı awızeki sóylewdi rawajlandırıwǵa umtılıp atırǵan oqıtıwshılar ushın kórsetpeler beredi.