(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Jismoniy qobiliyatlar organizmning harakat faoliyatida ishtirok etayotgan hamda uning taʼsirini belgilaydigan funktsional tizimlar layoqatining namoyon boʻlish shakllari sifatida tushuniladi. Boshqa adabiyotda esa harakat faoliyatida amalga oshiriladigan va asosini jismoniy sifatlar tashkil etadigan insonga xos imkoniyatlar nazarda tutiladi; Yana bir adabiyotlarda, qobiliyatlar deganda, organizmning ruhiy fiziologik va morfologik xususiyatlariga asoslanuvchi rivojlangan tugʻma qobiliyat nishonalari tushuniladi.