(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Türk dilinde düzenli bir şekilde Yakut, Türkmen ve Halaç Türkçelerinde korunarak varlığını devam ettiren uzun ünlüler, Türkçenin birçok lehçe ve ağzında görüldüğü gibi Azerbaycan Türkçesi ve ağızlarında da görülmektedir. Bu çalışmada varlığını çeşitli seslik izlerle Azerbaycan Türkçesinde ve ağızlarında devam ettiren uzun ünlülerin Nahçıvan ağzındaki ünsüzler üzerinde bıraktığı seslik izler incelenecektir.