(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Rus tili orqali o‘zlashtirilgan so‘zlardagi Gg (Гг) harfi bilan yoziladigan orfogrammalarning ayrimlari munozaralidir. 1940-yilda o‘zbek kirill alifbosining qabul qilinishi bilan Yevropa tillaridagi h harfli so‘zlar ayni rus tilidagi shaklda, ya’ni г bilan berila boshlagan. Bu esa o‘zbek imlosida bir qator chalkashliklarga sabab bo‘lgan. Mazkur maqolada ayni shu muammoni qay tarzda hal etish masalalari ko‘rsatib o‘tiladi.