(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada bugungi kunda chet tilini oʻrganishga eʼtibor yuqoriligi bayon etilgan. Unda jamiyat tarqqiyoti rivojlangani sari chet tillariga qiziqish ortib borayotganligi va uning bir qator sabablari mavjudligi koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, chet tilini oʻrganishning psixologik xususiyatlari ilmiy manbalar asosida bayon etilgan. Bunda tilni oʻrganish uchun oʻquv faoliyati predmetini oʻziga xosligi ham ahamiyatlidir. Chunki u boshqa fan predmetlaridan tubdan farq qiladi. Yaʼni chet tilidagi “soʻz”larning hid, rang, shakl, hajm xususiyatlarining yoʻqligi shaxs xotirasida saqlaniishida idrokning rolini yuqoriligi maqolada ifodalangan. Shu sababli kishining bilimi va chet tilda gapirish iqtidori turlicha boʻladi. U har doim ham bir-biriga toʻgʻri kelavermaydi. Shuningdek maqolada til oʻzlashtirish jarayonida odamlarning tasavvurlari, qiziqishlari, his-tuygʻulari, koʻnikmalari, vokelik natijasini oldindan sezish, payqash, taʼsir oʻtkazish uslubi tarkib topishi mumkinligi ifoda etilgan.