(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada o‘zbek va qoraqalpoq xalqlarining xalq amaliy san’ati, xususan, zargarlik buyumlariga oid leksik qatlam lingvistik jihatdan o‘rganilgan. Zargarlik atamalarining kelib chiqishi, ularning madaniy-ma’naviy hayotdagi o‘rni va ikki xalq tilidagi umumiy hamda farqli xususiyatlari tahlil qilinadi.