(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada rus va ingliz tillari munosabatlarining rivojlanish tarixi va rus va qoraqalpoq tillariga anglikizmlarning kirib borish yo’llari ko’rib chiqiladi. Shuni ta’kidlash kerakki, zamonaviy dunyoda anglikizmlar xorijiy til muhitiga ommaviy axborot vositalari, Internet orqali kirib boradi, shuning uchun ularning rivojlanish va moslashish jarayonlari avvalgidan ko’ra tezroq davom etadi. Qoraqalpoq tiliga oʻzlashuvlar rus tili orqali kirib boradi, biz ushbu maqolada anglisizmlarning qoraqalpoq tiliga kirib borish davrlarini, ularning rus va qoraqalpoq tillariga moslashish davridagi morfologik xususiyatlarini tizimlashtirishga harakat qildik.