(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Қорақалпоқ ва инглиз халқ эртакларида сюжет ва мотивлар. Эртак – миф, афсона сингари халқ оғзаки асарлари орасида қадим замонларда пайдо бўлган. Ушбу халқ оғзаки асарларида энг қадимги замонлардан бошлаб бугунги даврнинг воқеа-ҳодисалари ифодаланади. Барча халқларнинг эртакларида халқнинг анъаналари, маданияти, келиб чиқиш тарихи айтилади. Шу қаторида қорақалпоқ ва инглиз халқ эртакларида ҳам юқоридаги воқеа-ҳодисалар, маиший эпизодлар ўрин олади.