(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Badiiy asarda xarakter yaratish masalasi doim dolzarb hisoblangan. Chunki, ijodkorning mahorati ham uning qahramon ruhiyatini to‘liq ochib bera olganligida, o‘z uslubini qay darajada ko‘rsata olganiga qarab baholanadi. Qolaversa, kitobxonga asar ruhiyatini singdirish, voqealar oqimiga olib kirish uchun ham muallifdan yuksak iste’dod talab qilinadi. Mazkur maqolada bugungi o‘zbek nasrining atoqli vakillaridan Abduqayum Yo‘ldoshevning xarakter yaratishdagi hamda badiiy san’atlar va detallardan foydalanish mahorati haqida so‘z yuritiladi.