(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мақалада түркі жұртының рухани атасы - Қожа Ахмет Ясауидің өмірі мен шығармашылығы, басты туындысы – «Диуани Хикмет» («Даналық сөздер» - «Хикметтер») кітабының табиғаты мен тағылымы, ондағы Алланың ақиқат жолы, адам мен оның еңбегі, адамдық мұрат пен адамгершілік қағидаттары, қоғам мен заман шындығы, дін-діл мәні, ар-иман иірімі, ақыл-парасат өлшемі, исламдық тәрбие, софылық идея, ел-жер қадірі, дәстүр мен дүниетаным арналары, тарих пен таным мәні, мәдени-рухани бағыттар, тәрбие Һәм тәлімдік сипаттардың қыр-сыры кең түрде сөз етіледі.