(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
o‘zbek tilshunosligida taqlid so‘zlar o‘tgan asrning 70-yillaridan monografik ko‘lamda o‘rganila boshlangan bo‘lib, uning ichki strukturasi haqida qarashlar ham shu vaqtlarda shakllana boshlaydi. Taqlid so‘zlar tilshunoslikda ikki katta guruhga bo‘lib o‘rganiladi. Bular: tovushga taqlid so‘zlar va harakat-holatga taqlid so‘zlardir. Maqolamizda Tog‘ay Murod asarlari misolida taqlid so‘zlarning yirik bir tarmog‘i bo‘lmish tovushga taqlid so‘zlar haqida mulohazalar keltiriladi.