(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek tillaridagi hayvon nomlari bilan bog‘liq frazeologik birliklar tahlil qilingan. Nemis va o‘zbek tillaridagi frazeologik iboralar nutqning aniqroq va kuchliroq ifodalashda va nutqni tinglovchiga chiroyli qilib yetkazishda o‘ziga xosligini ko‘rsatadi. Bu iboralardan o‘zbek va nemis tillaridagi ko‘p yo‘nalishlarda, so‘zlashuvlarda va nutqni tasvirlashda foydalaniladi. Maqolada frazeologik birliklar vujudga kelishiga asos bo‘lgan zoonimli obrazlar va hayvonlar xarakterini tilda o‘z ifodasini topishi ko‘rib chiqilgan