(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
ushbu maqolada o‘zbek tilining dialektal korpusini yaratishda jahon tilshunoslari yaratilgan dialektal korpuslar bazasining tajribalariga suyangan holda ilmiy-nazariy, qiyosiy-tarixiy, etimologik tarzda o‘rganishga harakat qilindi. Chunki milliy tilimizning dialektal korpusini yaratish bugungi kunning dolzarb muammolaridan ekanligini ta’kidlash joiz.