(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Мазкур мақола жадид матбуотида санъат мавзуларининг ўрни, уни ёритиш, тарғиб этиш; ихтисослашган журналистика, хусусан, арт-журналистиканинг шаклланишидаги илк намояндалар ва манбаларни ўрганишга қаратилган. Унда дастлабки маҳаллий нашрлардаги миллий контентнинг аҳамияти таҳлилга тортилган. Даврий матбуотга санъат турларининг кириб келиши, ёритилиш ривожидаги тадрижий босқичлар, муаллифлар жамоаси ва ёндашуви нашрлар маҳаллий матбуот кесимида ўрганилади. Шунингдек, мамлакатда маданий муҳитнинг шаклланишига босма нашрларнинг таъсири санъат мавзулари нуқтаи назаридан кўриб чиқилади.