(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ibroxim Davron mohir publitsist sifatida ham adabiyotimiz tarixida muhim oʻrin egallaydi. Oʻz davrining hozirjavob adibi boʻlgan bu inson jamiyat hayotidagi eng dolzarb muammolarga munosabat bildirdi. Hayotda uchrovchi kamchiliklarni ayovsiz tanqid qildi. Uning nazaridan xech bir narsa - maktab va maorif sohasidagi nuqsonlar xam, muallimlarning layoqatsizligi ham, ayrim kimsalarning millat hayoti va taqdiriga beparvoligi xam, bidʼat va xurofotlar, quyingki, nimaiki dolzarb boʻlsa, shu narsaga eʼtiborini qaratdi, shu millatning bir vakili sifatida oʻz karash va mulohazalarini bayon qildi. Uning pub¬litsistik maqolalari saviyasining yuqoriligi, koʻtarilgan masalalarning muhimligi, bayon usulining jonliligi va hayotiyligi bilan qalamkash birodarlari Behbudiy, Fitrat, Choʻlpon, Hamza, Avloniy publitsistikasi bilan bemalol bellasha oladi.