(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada Navoiy g‘azallarida qo‘llangan o‘xshatish qurilmalarining turlari xususida fikr yuritilgan. Konkret va abstrakt, an’anaviy va individual o‘xshatishlar yuzasidan tahlillar keltirilgan. Navoiy g’azallarida o‘xshatish uch xil grammatik vosita yordamida shakllanashi va ularning o‘xshatish qurilmalarini shakllantirishdagi imkoniyatlari teng emasligi haqida ma’lumot berilgan.