(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqola atoqli o‘zbek shoiri va mutafakkiri Alisher Navoiy asarlarini rus tiliga tarjima qilish muammolariga bag‘ishlangan. Navoiy ijodi rusiyzabon mamlakatlarda keng e’tirof etilganiga qaramay, uning rus tiliga tarjima qilingan asarlari har doim ham asl nusxaning to‘liq teranligi va go‘zalligini bildiravermaydi. Biroq, zamonaviy tarjimonlar Navoiy asarlarining teranligi va go‘zalligini rus tilida yetkazishning eng yaxshi yechimlarini topishga harakat qilmoqda