(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Dunyodagi ko‘plab nufuzli kutubxonalarda, fondlarda Sharq kitobatchilik san’atining noyob nusxalari hisoblangan qo‘lyozmalar saqlanadi. Ular sirasidan turkiy adabiyotni mazmun va sifat jihatidan yuqori bosqichga olib chiqqan, asarlari shoh asar sifatida eng mohir xattotlar tomonidan ko‘chirilgan Alisher Navoiy salmoqli qismni tashkil etadi. Navoiy asarlarining Yevropa davlatlaridan Angliya davlatiga borib qolishining o‘z tarixi, sabablari bor. Mazkur manbalar haqida ma’lumot bergan ingliz olimlari ham o‘z davrida qirollik saroyidagi kutubxonalarda faoliyat olib borishgan. Maqolada XIX asrda o‘sha fondlardagi kitoblarni kataloglashtirgan va o‘z navbatida Alisher Navoiy asarlari manbalari haqida ma’lumot bergan olimlarning faoliyati haqida ma’lumot beriladi