(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Davlatshoh Samarqandiyning “Tazkirat ush-shuaro” asari manbashunoslik nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Unda olimning butun mintaqa ko‘lamida arab, forstojik hamda turkiy adabiyotga oid ko‘plab nazariy va amaliy ahamiyatga molik bo‘lgan mulohazalarining mazmuni va mohiyati, ularning ilmiy-nazriy hamda manbashunoslik nuqtayi nazaridan ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Mualliflar asarning yangi tarjimasi to‘g‘risida ham o‘z mulohazalarini bildirishgan.