(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Alisher Navoiyning “Xamsa” asari yirik adabiyotshunoslar tomonidan turli adabiy-tarixiy, ilmiy-nazariy muammolar negizida o‘rganilib kelinadi. Mazkur adabiyotshunos olimlar orasida Botirxon Valixo‘jaevning munosib o‘rni bor. Botirxon Valixo‘jaev Alisher Navoiyning “Xamsa” dostonlarini ustozlari Nizomiy Ganjaviy, Xusrav Dehlaviy dostonlariga o‘xshashligi va ijodiy o‘zgartirishlar kiritishini “nazirai-benazir – o‘xshash-o‘xshamas” uslubda yozgan va bu an’anani mukammallashtirgan degan ilmiy xulosani beradi. Adabiyotshunos Botirxon Valixo‘jaev Alisher Navoiy “Xamsa”si, xamsanavislar ijodi, shakl va mazmunidan jiddiy farqini, o‘xshash jihatlarini ham munosib baholaydi.