(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Badiiy adabiyotda fasllardan ko’pincha, tabiatdagi o‘zgarishlarni, unga muvofiq holda inson his-tuyg‘ularini va hayot aylanishini tasvirlashda vosita sifatida foydalaniladi. She’riyatda fasllardan foydalanish ko‘pincha ramziy ma’no kasb etib, metaforalar ijodkorning badiiy mahoratini aks ettiradi. Ulug‘ so‘z san’atkori Alisher Navoiy o‘z she’rlarida fasllardan turli maqsadlar va holatlarda foydalanib, go‘zal badiiy topilmalar yaratgan. Ushbu maqolada ulug‘ mutafakkir shoir she’riyatidagi qish fasli tasviri bilan bog‘liq ayrim g‘azallar tahlilga tortilgan.