(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostonidagi Shirin obrazining tarixiy asarlardagi talqini haqida fikr yuritiladi. Go‘zal va oqila Shirin obrazining genezisini aniqlashda VII-XII asrlarda yunon, arman, arab va fors tilida yaratilgan tarixiy asarlarga, shuningdek, “Suriya anonim solnomasi”ga tayanildi. Navoiyning bu asarlarni saralash, qayta ishlash va yangi g’oyaviy niyatga bo‘ysundirishdagi mahorati haqida fikr yuritildi.