(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Mazkur maqolada buyuk mutafakkir Alisher Navoiy lirikasida uchraydigan faunistik obrazlar talqiniga daxl qilingan. G‘azal, qit’a janrlariga mansub lirik parchalarda foydalanilgan hayvon obrazlarining xarakter xususiyatlari, ular ifodalagan ramziy ma’nolar o‘rganilib, keng tahlilga tortilgan. Zamonaviy o‘zbek adabiyotida, hatto, Navoiy e’tiborini jalb etgan hamda jahon adabiyotshunosligida animalistik obrazlar sifatida talqin qilinayotgan hayvon obrazlarini alohida tadqiqot sifatida ilmiy o`rganishga ehtiyoj sezilayotgani ta`kidlangan.