(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Alisher Navoiy «Xamsa»sining mustaqillik yillarida o‘rganilishi, buyuk beshlikning diniy-irfoniy g‘oyalari talqini borasidagi mulohazalar taniqli navoiyshunos olimlar Abduqodir Hayitmetov hamda Najmiddin Komilovning ayrim tadqiqotlari misolida o‘rganildi. Hazrat Alisher Navoiy asarlari Sharq islom adabiyotining yuksak namunasi ekanligi xususida mulohazalar yuritilgan.