(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ma’naviy valodat masalasi adabiyotning bosh maqsadidir. Nafs tarbiyasining esa turli ko‘rinishlari mavjud. Alisher Navoiy har bir asarida bu haqida to‘xtaladi va turli usuli arkonlarni ko‘rsatib beradi. Jumladan, “Lison ut-tayr” dostonida o‘zlikni anglash asrorlari yetti vodiy sayri orqali o‘ziga xos tarzda yoritilgan. Maqolada yetti vodiy haqiqatlarini yoritishga harakat qilindi.