(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Maqolada Alisher Navoiyning “Farhod va Shirin” dostonidagi 53-bob tahlil qilingan. Mazkur bob Shog‘arib Mirzoga bag‘ishlangani qayd etilgan. Tahlilda asarning badiiy xususiyatlari, obrazlar olami, o‘ndan ortiq nasihatlar va Navoiy olg‘a surgan o‘lmas g‘oyalarga qaratilgan. Mazkur bob Shog‘arib Mirzoning davlat va mamlakat taqdiriga daxldor shaxs namoyon etadi. Qiyosiy aspetkda esa Navoiyning “Majolis un-nafois”, Boburning “Boburnoma”, Faxri Xiraviyning “Ravsat us-salotin” asarlariga murojaat qilingan.