(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ushbu maqolada diniy manbalarda qo‘llanilgan “As’hobi kahf” tushunchasi Alisher Navoiy ijodi misolida tahlil qilingan. Shoir asarlari, xususan, “Xamsa”dagi dostonlarning kirish qismlari, “Lison u-tayr” dostonida talmeh sifatida keltirilgan ushbu tushuncha turli manbalardagi fikrlar asosida yoritib berilgan. Shuningdek, As’hobi kahf bilan bog‘liq boshqa tushunchalarga ham e’tibor qaratilgan.