(untitled) (Konferensiyalar | Conferences, 2024)
Ildizlari mushtarak turk va o‘zbek elining adabiy aloqalari qadimiy tarixga ega. Ma’lumki, O‘rxun-Yenisey yodgorliklari, Mahmud Qoshg‘ariy, Yusuf Xos Hojib, Ahmad adibning kitoblariga umumturkiy meros sifatida qaraladi. Shunday ekan, bu ikki xalq adabiyotini bugunga qadar bir – biriga qiyoslab o‘rganilishi bejiz emas. Biz e’tiborimizni qaratayotgan o‘zbek va turk hikoyachiligi ham ikki xalq adabiyotshunosligida chuqur tadqiq qilinayotgan masalalardan hisoblanadi.